zwerfafval opruimen in Ussen loont

Sinds 2009 woon ik in de wijk Mikkeldonk in Oss. Zeker 3x per week doorkruis ik het mooie wandelpark tussen de Mekelenkamplaan en de Mikkeldonkweg. Tijdens deze tochten stuitte ik in dit gebied aanvankelijk op erg veel zwerfvuil zowel op de paden, in de bermen als in de sloten en de vijvers. Omdat ik mij hier behoorlijk aan ergerde besloot ik het lopen te combineren met het opruimen van het afval. Nu ik onlangs gestopt ben met werken, kan ik mij hier nog beter op richten.
Tegenwoordig is het meer een kwestie van bijhouden. Ons park ziet er nu schoner en verzorgder uit!
En dat loopt een stuk plezieriger!
Wel heb ik nog een wens. Het zou fijn zijn als handhavers van de gemeente of politie ‘s avonds eens wat toezicht zou kunnen uitoefenen rond de vijver bij de “Spin”. Het ruimen van afval op die “hangplekken” is helaas dweilen met de kraan open.
En bovendien wordt daar ‘s avonds erg veel vernield.
Als dit aangepakt zou worden, kan iedereen nog meer genieten van dit prachtige gebied!
Jos van der Star

Jos is een oud-collega van mij bij het Centrum Vakopleiding en later bij het CWI.
Sinds februari 2012 is hij met pensioen.

Reageer

(Je emailadres wordt niet weergegeven)

Reactie: